Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο.

Σήμερα, οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά καθώς η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών. Το φέρετρο είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

 

Πλήθος μηνυμάτων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους.  Από νωρίς βρέθηκαν εκεί βρέθηκαν και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου  και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

 

 

Δείτε επίσης: Σε εθνικό πένθος η χώρα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά – Το αντίο από το ΚΙΝΑΛ

 

Στη Χαριλάου Τρικούπη, στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να καταφθάνουν συλλυπητήρια τηλεφωνήματα, κόσμος και στελέχη για να αφήσουν ένα λουλούδι.

 

Στο ίδιο χώρο με τον πατέρα της η ταφή

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

 

 

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

 

 

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ