Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Σε εθνικό πένθος η χώρα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά – Το αντίο από το ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών .

Η σορός της θα τεθεί αύριο από τις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακόμη, σημειώνεται πως η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

 

Το τελευταίο αντίο από το ΚΙΝΑΛ

Με τη δέσμευση ότι το Κίνημα Αλλαγής κι η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκης τής Φώφης Γεννηματά, την αποχαιρετά με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει: “Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας”.

Με τη φράση “Θα είσαι πάντα κοντά μας” και μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά σε ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: “Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της. Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε  πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα.

“Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!”, έγραψε στο Twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

“Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας”, έγραψε ο Χάρης Καστανίδης.

“Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία”, έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

“Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας“, ανέφερε σε μήνυμά του ο Παύλος Χρηστίδης.

“Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας”, αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και προσθέτει: “Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με  καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους”.

“Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ”, τονίζει σε δήλωση του, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. “Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο. Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι. Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα“, συμπληρώνει.

“Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Και συμπληρώνει: “Έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά“.

 

 

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και capital.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ