Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ως ιδιώτης και χωρίς τιμές η κηδεία του στο Τατόι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης.
Ως ιδιώτης θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Τετάρτης (11/1) μετά από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας και έγκριτος συνταγματολόγος, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.
Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση ο ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η οικογένεια επιλέξει την Μητρόπολη Αθηνών δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα παρά μόνο εξόδιος ακολουθία ενώ αν επιλεγεί τελικά κάποιος άλλο ναός τότε θα γίνει λαϊκό προσκύνημα όπως επιθυμεί η οικογένεια και εξέφρασε χθες. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν τόσο η λειτουργία όσο και η κηδεία θα πραγματοποιηθούν τελικά στο Τατόι.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.
Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:
– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση βρέθηκε με το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη σε ένα πολιτικό δίλημμα, καθώς η οικογένεια Γλυξμπουργκ ήθελε να τεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ