Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα για το Qatargate

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στο Qatargate.

Στη σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα οδηγήθηκαν οι Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται γα το σκάνδαλο του Qatargate, όπως αναφέρει η La Repubblica.

Ο Βελγο-ιταλός ευρωβουλευτής παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή ενώ η θυρίδα του σε τράπεζα της Λιέγης ερευνήθηκε από τις Αρχές.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του – είναι δήμαρχος της Anthisnes, μιας κοινότητας στην επαρχία της Λιέγης, στη Βαλλονία – και μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες για ανάκριση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που κατέθεσε στα πρακτικά ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο Βέλγος πολιτικός, ο οποίος είναι ιταλικής καταγωγής, φέρεται να έλαβε μεταξύ 120 και 140 χιλιάδων ευρώ για να μαλακώσει τη στάση του στο Κατάρ, κατηγορία την οποία ο Ταραμπέλα αρνήθηκε.

Η κοινοβουλευτική του ασυλία άρθηκε από το Σώμα μαζί με εκείνη του Andrea Cozzolino, ο ίδιος ο Βέλγος ευρωβουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας του και την ψήφισε στο Σώμα.

Είχε ήδη διαγραφεί από την ομάδα S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητούσε να κληθεί από τις δικαστικές Αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο για να δώσει εξηγήσεις για την πολύκτροτη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ