Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση, σε εργοστασιακό χώρο της οδού Σώρου, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Τατοΐου στη Μεταμόρφωση, μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής πρόκειται για χώρο με ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ προς το παρόν δεν έχει επεκταθεί σε περιοχή με κατοικίες. Πλησίον του σημείου της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προς το παρόν, επιχειρούν περιφερειακά, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εισέλθουν στο εσωτερικό του εργοστασίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο εργοστασίο, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί με βεβαιότητα όταν οι δυνάμεις καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικές ενισχύονται και πλέον επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ