Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Καταφύγιο Άγρια Ζωής Nogal: Βραβεύεται με Μπλε Σημαία για 12η συνεχή χρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Chiquita συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας, ανάπτυξης και εκπαίδευσης στην περιοχή.

Για 12η συνεχή χρονιά, το Οικολογικό Πρόγραμμα Μπλε Σημαίας βράβευσε την Chiquita στην κατηγορία Φυσικές Περιοχές, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της εταιρείας για την προστασία του Καταφύγιου Άγριας Ζωής του Nogal στην Κόστα Ρίκα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβλέπεται από διάφορες αρχές της Κόστα Ρίκα και προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα. Για να διακριθούν με αυτό το βραβείο, οι συμμετέχουσες εταιρείες πρέπει να πληρούν  πολύ υψηλά στάνταρ σε τομείς όπως η αποδοτική χρήση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων, η χρήση οργανικών και βιοδιασπώμενων υλικών και πολλά ακόμη, τα οποία εμπεριέχονται στη δέσμευση βιωσιμότητας της Chiquita.

Το καταφύγιο Nogal βρίσκεται στον Μεσοαμερικάνικο Βιολογικό Διάδρομο της Κεντρικής Αμερικής, περιοχή η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη περιοχή βιοποικιλότητας παγκοσμίως. Με στόχο την προστασία και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε αυτήν την ακμάζουσα κοινότητα, η Chiquita και μία μερίδα πελατών της δημιούργησαν το 2004 το καταφύγιο Nogal. Κατά την πάροδο των ετών, η Chiquita και οι συνεργάτες της έχουν εφαρμόσει μία σειρά βιώσιμων πρωτοβουλιών για να στηρίξουν τη διατήρηση, τόσο της άγριας ζωής, όσο και της τοπικής κοινότητας που βρίσκονται εντός του συνολικής έκτασης 1.028 στρεμμάτων βιότοπου.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Chiquita να διακρίνεται για 12η συνεχή χρονιά με την Μπλε Σημαία, » δήλωσε Raul Gigena Pazos,  Human Resources and Sustainability Director της Chiquita. «Ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του φρούτου, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να λειτουργούμε ως «Καλοί Γείτονες» στις αγροτικές κοινότητες στις οποίες καλλιεργούμε τις μπανάνες μας και ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για την υπεύθυνη παραγωγή για άλλους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.»

Στο καταφύγιο Nogal η Chiquita επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία των 720 ειδών φυτών και 339 σπονδυλωτών ζώων, την προώθηση της αναδάσωσης για τη δημιουργία ενός ασφαλούς καταφυγίου για την άγρια ζωή, την προστασία ενάντια στις φυσικές καταστροφές, την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση των υποδομών για να καλύπτονται οι ανάγκες των μελών των τοπικών κοινοτήτων. Η εταιρεία έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων ειδών, έχει φυτέψει περισσότερα από 20.000 δέντρα και έχει προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερους από 30.000 μαθητές και αγρότες. Επιπλέον, η Chiquita έχει αναβαθμίσει τις υποδομές της κοινότητας χτίζοντας ένα σχολικό κυλικείο, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και μια βιβλιοθήκη με δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Οι δράσεις της Chiquita στο Nogal συμβάλλουν στην φιλοσοφία του «Πίσω από το μπλε αυτοκόλλητο», μια προσέγγιση που εμπεριέχεται σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας και η οποία επιδιώκει τις συνεργασίες με σημαντικούς οργανισμούς για την προώθηση της βιωσιμότητας και περιβαλλοντικά φιλικότερων πρακτικών από τις φάρμες όπου η εταιρεία παράγει τις μπανάνες της μέχρι τα ράφια των καταστημάτων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ