Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Σκληρές μάχες πόρτα – πόρτα για καθαρή πρωτιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντεπίθεση Μητσοτάκη

 

*Τα ανοικτά μέτωπα της Ν.Δ.

*Τα διλήμματα του πρωθυπουργού

*Το μετρήσιμο έργο της κυβέρνησης

* Οι μεταρρυθμίσεις & η επόμενη ημέρα

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι “μηχανές” στη Ν.Δ. με στόχο μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο κυβερνών κόμμα αναγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, διαμηνύουν όμως ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για να δοθούν λύσεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία ενόψει της μάχης της 9ης Ιουνίου, έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρά τις δημοσκοπικές απώλειες, παραμένει το δυνατό “χαρτί” της κυβέρνησης.

Στην παρούσα φάση, η στρατηγική προβλέπει το κλείσιμο όλων των μετώπων που έχουν ανοίξει, κάτι που σημαίνει ότι θα στηθούν γέφυρες επικοινωνίας με κρίσιμες κατηγορίες ψηφοφόρων που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Ν.Δ.

Το στοίχημα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, με δεδομένο ότι αποφάσεις που ελήφθησαν τους προηγούμενους μήνες έχουν προκαλέσει μικρά και μεγάλα ρήγματα που πρέπει να αποκατασταθούν.

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για καθημερινές μάχες πόρτα – πόρτα που θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη στον “πόλεμο” των 43 ημερών που απομένουν έως τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει τη συσπείρωση όλης της παράταξης, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας.

Τα διλήμματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. και με τα διλήμματα που έχει αρχίσει να θέτει, θέλει να καταστήσει σαφές, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο ενώ παρομοιάζει τις ευρωεκλογές με εθνική κάλπη, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Ο πρωθυπουργός θα θέτει συνεχώς το δίλημμα “ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα” επικαλούμενος επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Μεταναστευτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει και το σχέδιο της επόμενης μέρας για την Ελλάδα και θα εξηγεί πως χρειάζεται να σταλεί εκ νέου καθαρό σήμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ότι θα βάλει φρένο στη σφοδρή επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θα πετύχει καθαρή πρωτιά και θα έχει άλλα τρία χρόνια μπροστά για να υλοποιήσει τις αναγκαίες πολιτικές.

Κόστος ζωής

Ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα όπου το πλέον βασικό, δεν είναι άλλο από την δύσκολη καθημερινότητα του υψηλού κόστους ζωής, που αποτυπώνεται στην εκτίναξη των τιμών τόσο στα τρόφιμα όσο και στα ενοίκια.

Η ακρίβεια σαρώνει τη μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις αρχές της εβδομάδας στην αγορά του Ρέντη, είχε ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι οι προσπάθειες που γίνονται για μείωση των τιμών αρχίζει σταδιακά να αποδίδει.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται και στις αυξήσεις που έχουν δοθεί σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η οικονομία έχει πλέον περάσει σε άλλη πίστα.

Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλες απώλειες με βάση τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. καταγράφει στη Βόρεια Ελλάδα και για το λόγο αυτό, υπάρχει ειδικός προγραμματισμός προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα.

Στη μάχη θα ριχτούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με ειδικό βάρος, που έχουν αναλάβει να “τρέξουν” συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες “γαλάζιοι” ψηφοφόροι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχίζουν αγώνα δρόμου στις κρίσιμες περιφέρειες της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ περιοδείες θα κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εκκλησία

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το Μαξίμου στο να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει με την εκκλησία, λόγω του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή με το χαστούκι που δέχτηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία από στέλεχος της Νίκης δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδίκασε το περιστατικό με τη φράση “η εκκλησία δεν εκδικείται”, ενώ επισκέφτηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Θήβα.

Το γεγονός ότι η κοινή επίσκεψη ανακοινώθηκε λίγο μετά την επίθεση σε βάρος της κ. Δεληκάρη, δείχνει ότι επιχειρείται να κλείσει το μέτωπο, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Μετρήσιμο έργο

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει μετρήσιμο έργο στους πολίτες, κάτι που φαίνεται από την παρουσία του σε εκδήλωση για τα τμήματα του Ε65 Λαμία Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα που παραδόθηκαν από την ΤΕΡΝΑ.

“Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα”, ήταν το μήνυμα που έστειλε, καθώς με τον νέο αυτοκινητόδρομο το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Βαλκάνια, θα μειωθεί κατά δυο ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ