Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Μ. Θεοδωράκη – Πότε και πού θα γίνει η κηδεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην “αγκαλιά” των Ελλήνων θα βρίσκεται από σήμερα η σορός του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων πριν λίγες ημέρες.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα παραστούν τα μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και εκπρόσωποι της Πολιτείας. Κατά την διάρκειά της θα εκφωνηθούν επικήδειοι, που θα θυμίσουν σε όλους την διαδρομή και τα επιτεύγματα του ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία του 20ού αιώνα.

 

Εκπληρώνεται η τελευταία του επιθυμία

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, και το οικογενειακό μνήμα όπου εκείνος αναπαύεται μαζί με μητέρα του, Ασπασία και τον πολυαγαπημένο του αδελφό, Γιάννη, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

 

Δείτε επίσης: O Δήμος Πειραιά αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

 

Εκεί, στο κοιμητήριο της μικρής αυτή κωμόπολης, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα γίνει η ταφή του την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, μετά από σχετική αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή, από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του συνθέτη προκειμένου να διασφαλιστεί η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τις λεπτομέρειες της κηδείας του. Στην διαδικασία η οικογένεια Θεοδωράκη θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο καθώς η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα, η οποία αρχικά είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις σχετικά με τον τόπο ταφή του οι οποίες όμως φαίνεται πως κάμφηκαν, θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης ενώ ο γιος του Γιώργος έχει ξεκαθαρίσει πως όλο αυτό δεν τον αφορά καθώς δεν θα αψηφούσε ποτέ τον πατέρα του.   

 

 
[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ