Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Αυλαία” με 11 μετάλλια για την ελληνική ομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο με την ελληνική ομάδα να έχει μια εξέχουσα παρουσία.

Η τελετή είχε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα με δρώμενα που εξύψωσαν τους αγώνες και τις προσπάθειες όλων των αθλητών, ενώ “προετοιμάστηκε” το έδαφος για τους αγώνες του 2024 που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι.

Με σημαιοφόρους τους σπρίντερς Ν. Γκαβέλα και Σ. Γκαραγκάνη οι οποίοι έφεραν στη χώρα το χρυσό μετάλλιο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. της κατηγορίας Τ11, η Ελλάδα γιόρτασε τα 11 μετάλλια που κατέκτησε η ομάδα της, αλλά πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή και τις εντυπωσιακές προσπάθειες όλων των αθλητών.

Οι διακρίσεις της ελληνικής ομάδας έχουν ως εξής:

  • Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δεύτερη κατηγορία της σπάθης επικρατώντας με 15-6 του Μαξίμ Βαλέ.
  • Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο στην κατηγορία S8, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 58.73.
  • Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στα -54κ. της άρσης βαρών σε πάγκο, και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165κ.
  • Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με μεγάλο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ(38,68μ.), το οποίο και έπιασε στη δεύτερή του προσπάθεια, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη κορίνας F32, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
  • Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι αυτός που κατέκτησε το πέμπτο συνολικά μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 1:40.20.
  • Ο Στράτος Νικολαϊδης κατάφερε να πάρει άλλο ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Τόκυο στην κατηγορία F20 της σφαιροβολίας.
  • Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της κατηγορίας BC3 στο μπότσια. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης αντιμετώπισε στον τελικό της κατηγορίας του τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε στο τάι μπρέικ (3-3 η κανονική διάρκεια).
  • Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το κατέκτησε ο Θανάσης Γκαβέλας στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 στον στίβο όπου στον τελικό τερμάτισε σε χρόνο 10.82 που είναι παγκόσμιο ρεκόρ!
  • Το πρώτο της μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό των 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4 με χρόνο 49.63.
  • Η μεικτή ομάδα των Πολυχρονίδη, Ντέντα και Πυργιώτη επικράτησε 7-0 του Χονγκ Κονγκ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μπότσια κατηγορίας BC3 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνοντας 10 τα ελληνικά μετάλλια.

  • Ο Θανάσης Προδρόμου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το 11 ο και τελευταίο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 καταγράφοντας επίδοση 7.17μ, ενώ σημείωσε ατομικό ρεκόρ μ’ αυτή του την προσπάθεια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ