Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Πυρετός» στο επιτελείο Παπανδρέου: Ποιοι κινούν τα νήματα για να κερδίσει την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα αναπτύσσονται στην κούρσα διαδοχής στο ΚΙΝ.ΑΛ. μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, που είχε για πρώτη φορά αποκαλύψει ο «Χτύπος», μέσα στο καλοκαίρι.

Συνεργάτες του δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την επικράτηση του στην εσωκομματική αναμέτρηση, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο κόσμος άρχισε και πάλι να ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι μιλούν πλέον για τον Γιώργο», έλεγε συνεργάτης του στον «Χτύπο» και σημείωνε ότι «ήρθε η ώρα η δημοκρατική παράταξη να αλλάξει σελίδα και από κομπάρσος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

Στο επιτελείο του επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων και το προσωρινό του στρατηγείο θα βρίσκεται στο Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» από το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια που αρχίζει ο πρώην πρωθυπουργός θα έχουν στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Σαχινίδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Πρόκειται για στελέχη που ήταν υπουργοί ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την εποχή που ήταν πρωθυπουργός και έχουν ήδη πάρει θέσει στο επιτελείο του.

 

Ο ρόλος του Κεγκέρογλου

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ρόλο συνδέσμου μεταξύ του ΚΙΝ.ΑΛ.. και του ΚΙΔΗΣΟ που είναι πρόεδρος ο κ. Παπανδρέου έχουν αναλάβει η Τόνια Αντωνίου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, παρά το γεγονός ότι παραμένει υποψήφιος.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι θα φέρει στην πρώτη γραμμή στελέχη που δεν ήταν και τόσο γνωστά, με στόχο να σηματοδοτήσουν το βασικό του σύνθημα για τη «Νέα Αλλαγή».

 

Δείτε επίσης: Γ. Παπανδρέου: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Tο επιτελείο και οι πρώτες αντιδράσεις

 

Στην παρούσα φάση, το οργανωτικό κομμάτι τρέχουν οι κ.κ. Σαχινίδης, Ρέππας και Καρχιμάκης, οι οποίοι διαθέτουν ακόμη και σήμερα δυναμική και ο λόγος τους έχει απήχηση στον κομματικό μηχανισμό και όχι μόνον.

Όσον αφορά στην επικοινωνία, δουλειά έχει αναλάβει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος θα προβάλει τις θέσεις του κ. Παπανδρέου σε τηλεόραση, ραδιόφωνο εφημερίδες και internet.

Δημόσιες εμφανίσεις θα κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου με στόχο να δώσει το στίγμα του για την προοδευτική παράταξη και τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ