Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Γ. Παπανδρέου: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Tο επιτελείο και οι πρώτες αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υποψήφιότητά του στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος έβαλε τέλος στο “θρίλερ” των φημών και δημοσιευμάτων και επιβεβαίωσε πως θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος τονίζοντας την ανάγκη για μια “νέα αλλαγή”. Ταυτόχρονα οριοθέτησε το πολιτικό στίγμα της εκστρατείας του, κάνοντας ευθέως λόγο για «προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στη συντήρηση».

Ο ίδιος απηύθυνε προσκλητήριο ώστε το ΚΙΝΑΛ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και ταυτόχρονα καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Εντούτοις η μάχη αποκτά για τους «παίκτες» στο Κίνημα Αλλαγής ενδιαφέρον και γεννά εκ νέου ερωτήματα για την εξέλιξη της κορυφαίας διαδικασίας σε μια κρίσιμη στιγμή για το τρίτο κόμμα της βουλής. Οι εθνικές εκλογές είναι πολύ κοντά και πολύ μακριά ταυτόχρονα.

“Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να συμμετάσχω στη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Παράταξης, πρωταγωνιστή και πάλι των εξελίξεων και καταλύτη για τη διαμόρφωση μιας
προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, ικανής να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντηρητική.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την προσπάθεια, είναι απαραίτητη.

Η διαμόρφωση μιας νικηφόρας προοπτικής για την Παράταξή μας, που είναι προϋπόθεση για να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, είναι στα δικά μας χέρια.

Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε σε πέρας αυτό το σπουδαίο έργο.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε τη φόρμα που ακολουθεί ή να εκτυπώσετε το έντυπο της φόρμας.”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε επίσης: Τα συμπεράσματα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Οι αντιδράσεις

Η κίνηση υψηλού ρίσκου από τον ίδιο- όπως σημειώνουν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- έρχεται αναμφίβολα να ανακατέψει τη τράπουλα, να αναδιατάξει δυνάμεις και να διαμορφώσει ενδεχομένως νέες συμμαχίες με το βλέμμα στην κρίσιμη αναμέτρηση του δεύτερου γύρου. Προβλέψεις για το «αποτύπωμα» του Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη δύσκολα μπορεί να γίνουν- δημοσκόποι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σχολίαζαν μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις από τον πρώην πρωθυπουργό ότι «η υπόθεση μοιάζει με πλοήγηση σε αχαρτογράφητα νερά», καθώς ο νυν βουλευτής Αχαΐας έχει να μετρηθεί σε γκάλοπ εδώ και αρκετά χρόνια.

«Back to the future» σχολίασε ενδεικτικά υποψήφιος, ενώ συνεργάτης άλλου υποψηφίου προέβλεπε ότι «ξεκινάει η μάχη».

«Μια απ’ τα ίδια» έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος, ενώ άλλος παρατηρούσε ότι ο Γ. Παπανδρέου έδειχνε κουρασμένος, χωρίς ενθουσιασμό.

Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής και υποστηρικτής του, στον αντίποδα, τόνιζε ότι προκάλεσε το απαραίτητο για το ΚΙΝΑΛ επικοινωνιακό σοκ. «Αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα Παπανδρέου, δεν θα παίζαμε πρωτοσέλιδο και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων», ανέφερε.

 

Ποιοι εντάσσονται στο επιτελείο του Παπανδρέου

Αυτές τις ώρες δε οι επιτελείς του εστιάζουν στην συλλογή υπογραφών αλλά και στο σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην έδρα του, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου με τους ισχυρούς συμβολισμούς, στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ και του ΠΑΣΟΚ ενώ σε ανοιχτή γραμμή ήταν στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Γιώργος Μπουλμπασάκος. Στο ΙΑΠ εμφανίστηκαν και παρέμειναν και μετά την δήλωση Παπανδρέου μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αφροδίτη Παπαθανάση, Θανάσης Παπαγεωργίου, Τόνια Αντωνίου, όπως και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Σύντομα θα υπάρξει αποσαφήνιση του τοπίου όσον αφορά στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνήσει με τους περισσότερους βουλευτές- κοντά του ακούγεται ότι είναι ο Γιώργος Καμίνης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (υποψήφιος που έχει διαμηνύσει ότι θα αποσυρθεί), ο Μπαράν Μπουρχάν, ο Αχμέτ Ιλχάν, οι κ.κ. Πουλάς και Μουλκιώτης.

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ