Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πανελλήνιες: “Αυλαία” για τις εξετάσεις στα ΓΕΛ – Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσον αφορά τα μαθήματα προσανατολισμού.

Οι μαθητές εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας.

Αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, συνεχίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Με το τέλος των εξετάσεων συνολικά θα ξεκινήσει η εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα.

Τι “έπεσε” σήμερα
Δείτε τα θέματα της Ιστορίας εδώ
Δείτε τα θέματα της Φυσικής εδώ
Δείτε τα θέματα της Οικονομίας εδώ
Τι αναμένεται για τις βάσεις

Από την επεξεργασία των στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι η χαμηλότερη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια φέτος εάν ισχύσουν τα δεδομένα του 2020, θα διαμορφωθεί λίγο κάτω από τις 8.000 μονάδες.

 

Δείτε επίσης: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας: Προσφορά δύο σπουδαίων έργων στους αναγνώστες

 

Λόγω της ΕΒΕ από φέτος θα δούμε εκτίναξη βάσεων που μπορεί να ξεκινήσει από τις 1.275 μονάδες και να προσεγγίσει τις 8.500 μονάδες στα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα.

Ειδικότερα, η ΕΒΕ θα προκύπτει κάθε χρόνο από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου –συνολικά 4– πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή τον οποίο θα αποφασίζει κάθε τμήμα ΑΕΙ που είναι ενταγμένο στο πεδίο. Ενδεικτικά, πέρυσι ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές σπουδές) ήταν 11,1, στο 2ο επ. πεδίο (θετικές – τεχνολογικές επιστήμες) 11,44, στο 3ο (υγείας) 11,56 και στο 4ο επ. πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής) 9,81. Το υπουργείο όρισε ότι το εύρος των συντελεστών είναι από 0,8 έως 1,2.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ