Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Οι αγρότες κλείνουν τις εθνικές και κατεβαίνουν με τρακτέρ στο Σύνταγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στη Νίκαια της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ, κάτι που ήδη είχε προαναγγελθεί, καθώς επίσης και το κλείσιμο των Εθνικών Οδών για κάποιες ώρες της ημέρας.

Όλοι οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν προτάσεις για συμβολικά μπλόκα των εθνικών οδών αλλά και την κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ αλλά και λεωφορεία και ΙΧ.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το χτεσινό «κόκκινο» που άναψε η κυβέρνηση για έξτρα πόρους προς τον αγροτικό κλάδο.

Δεν αποκλείεται με την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα να παραδοθεί ψήφισμά τους στο Μέγαρο Μαξίμου και να πραγματοποιηθεί το περιβόητο ραντεβού με τον ίδιο των πρωθυπουργό, προοπτική που άφησε ανοιχτή ο ίδιος σε δηλώσεις του κατά την χτεσινή του παρουσία σε παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου τύπου του και προσεχώς υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα.

«Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις οι αγρότες», είπε ο πρωθυπουργός και στις επίμονες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνάντησης απάντησε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα».

Παράλληλα, πρόθεση των αγροτών είναι να επιδιώξουν συναντήσεις και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται τις προσεχείς ώρες.

Την ίδια ώρα πάντως νέο μήνυμα κατευνασμού προς τους αγρότες απήυθυνε σήμερα από τη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την «ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε εν όψει των σημερινών αποφάσεων των αγροτών, πως « θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους και με διάθεση για συνεννόηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ