Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Νέα έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Τι συμβαίνει στα τέσσερα πύρινα μέτωπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Βελτιωμένη η εικόνα του μετώπου στον Νέο Κουβαρά Αττικής σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής δια στόματος Γιάννη Αρτοποιού.

Δύο ώρες ήταν αρκετές για να καλύψει απόσταση 12 χιλιομέτρων η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, η εικόνα είναι βελτίωμενη ενώ στο σημείο επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Σημαντική είναι η συνδρομής της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ και της Περιφέρειας Αττικής. Για το συγκεκριμένο μέτωπο, μάλιστα, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει και στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού υπόπτου για εμπρησμό.

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές. Γι αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνση τους προς ασφαλή προορισμό.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία – σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αρτοποιός.

Δύο ώρες μετά την πρώτη αυτή φωτιά, ξέσπασε και η πυρκαγιά στο Καμάρι Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακολούθησε το μέτωπο της Καλλιθέας Λουτρακίου, που άμεσα κινήθηκε απειλητικά προς τον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας – οδηγώντας σε τρία διαδοχικά «112» και εκκενώσεις οικισμών. Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, φωτιά έχει ξεσπάσει και στα Δερβενοχώρια όπου επιχειρούν , 74 πυροσβέστες με 20 όχηματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης συγκλήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ