Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μέχρι τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πιστώσεις του Market Pass

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τις 3 Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στην Κάρτα Αγορών (Market Pass) για όσους πολίτες κάνουν την αίτησή τους έως τις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ενίσχυση θα ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια, που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν στο ακέραιο το 100% αυτού του ποσού. Αντίθετα οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την επιδότηση με μείωση της τάξης του 20%.

Με την κάρτα αυτή ένα μονομελές νοικοκυριό θα παίρνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ. Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ. Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ. Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Market Pass

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα. Για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Τα εισοδηματικά κριτήρια: α) Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ. β) Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. γ) Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. δ) Το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

Εξαιρούνται:

  1. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2021 ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  2. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2021 ότι φιλοξενούνται.
  3. Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021.
  4. Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.
  5. Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η.12.2022.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ