Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Λωρίδα της Γάζας: Διορία μίας ώρας από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τελεσίγραφο μίας ώρας έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο στρατός του Ισραήλ σε γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας για να εκκενώσουν το κτίριο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των IDF, σύμφωνα με ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Al Jazeera.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, κάτι που αρνείται η παλαιστινιακή οργάνωση.

Το νοσοκομείο, γεμάτο ασθενείς και εκτοπισμένους, το οποίο πασχίζει να συνεχίσει τη λειτουργία του, έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιας ανησυχίας, ενώ σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου, ο ισραηλινός στρατός έδωσε κάποιες προμήθειες αφότου εισέβαλε στο νοσοκομείο αλλά είναι ανεπαρκείς.

«Αυτό που συνέβη είναι πως εμάς μας τελειώνουν τα τρόφιμα, μας τελείωσε το πόσιμο νερό. Στη συνέχεια, έκαναν διευθετήσεις για λίγα τρόφιμα και νερό, που είναι πολύ ελάχιστα, που δεν καλύπτουν, ίσως το 40% του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ γύρω», είπε ο Μοχαλαλάτι.

Στο νοσοκομείο αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, στο οποίο έγινε έφοδος την Τετάρτη από τον ισραηλινό στρατό, η κατάσταση είναι “καταστροφική” για τους ασθενείς, τους εκτοπισμένους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται εκεί χωρίς ρεύμα “ούτε νερό, ούτε τρόφιμα”, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του, ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

Το προσωπικό του Αλ Σίφα ανακοίνωσε ότι ένα πρόωρο βρέφος πέθανε στο νοσοκομείο χθες. Πρόκειται για το πρώτο που πεθαίνει στο διάστημα των δύο ημερών που μεσολάβησαν από την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομειακό συγκρότημα. Τρία πρόωρα βρέφη είχαν πεθάνει τις προηγούμενες μέρες όταν είχε περικυκλωθεί το νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός, τα άρματα μάχης του οποίου εξακολουθούν να περικυκλώνουν το νοσοκομείο, δήλωσε στο AFP ότι συνεχίζει τις έρευνες στο τεράστιο συγκρότημα που στεγάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, κρησφύγετο της Χαμάς το οποίο βρίσκεται κυρίως σε δίκτυο σηράγγων, κάτι το οποίο διαψεύδει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ