Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κέρκυρα: Αγωνία για τους 14 αγνοούμενους από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες – Εγκλωβισμένα 2 άτομα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους 14 υπολογίζονται συνολικά οι αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Από την καταμέτρηση στο λιμάνι της Κέρκυρας ταυτοποιήθηκαν 278 διασωθέντες. Στο πλοίο συνολικά επέβαιναν 292 άτομα, 241 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Να σημειωθεί ότι στις επίσημες λίστες είναι καταγεγραμμένοι 290 επιβαίνοντες. Το 291ο άτομο είναι παράνομος μετανάστης, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, αλλά δεν είχε καταγραφεί στις επίσημες λίστες.

Μεταξύ των αγνοούμενων βρίσκονται δύο ή τρεις Έλληνες. Ακόμη δύο άτομα, μάλλον βουλγαρικής καταγωγής, είναι εγκλωβισμένα στα γκαράζ του πλοίου και βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές που έχουν την ευθύνη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Οπως έγινε μάλιστα γνωστό πριν λίγο, τα δύο άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο είναι σε επικοινωνία με τον ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά σκάφη να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες στο φλεγόμενο πλοίο.

Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι. Μεταξύ τους 21 Έλληνες (14 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα)  και οι υπόλοιποι αλλοδαποί

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ