Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η επέλαση της “Ελπίδας”: Χιόνια σε όλη την Αττική – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” με χιόνια να καλύπτουν σιγά σιγά σχεδόν όλη την Αττική.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστή για την ώρα είναι η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη για τα φορτηγά.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

– Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, τη διακοπή και την αποκατάσταση της θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ ενώ απευθύνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

 

Μαρουσάκης: Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας, πού θα χιονίσει

Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του έκανε λόγο ακόμα και για αλυσίδες στο κέντρο της Αθήνας. Προβλέποντας ότι το «βαρύ» κύμα της χιονο-κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα σημείωσε: «Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης. Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα. Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού».

 

 

Πώς θα εξελιχθεί η “Ελπίδα”

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην Αττική δεν αποκλείεται να δουν ακόμα και οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων με τον μεγαλύτερο όγκο του χιονιού να πέφτει έως και την Τρίτη το μεσημέρι.

Σήμερα αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια νησιωτικά τμήματα του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, αλλά και τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής. Οι χιονοπτώσεις αυτές γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα έως τις μεσημβρινές ώρες και αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στη Ανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.

 

Κλειστά τα σχολεία

Υπενθυμίζουμε ότι κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε χθες όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης θα γίνει τηλεκπαίδευση. Ακόμη σήμερα αλλά και αύριο κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις εξής Περιφέρειες:

Αττικής, Κρήτης, Κυκλάδων, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες: Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ