Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Α’ Νεκροταφείο υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και του Πένθιμου Εμβατηρίου έγινε η ταφή της Φώφης Γεννηματά δίπλα στον πατέρα της.

Μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η νεκρώσιμη πομπή πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση.

Με βάση το πρωτόκολλο -η κηδεία της Φώφης Γεννηματά έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού- την ώρα της ταφής αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές και εννέα στρατιώτες έριξαν από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα. Η σημαία που κάλυπτε το φέρετρό της παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

 

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωΐ, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

 

Δείτε επίσης: Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

 

Ποιοι έδωσαν το παρών

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ ακολούθησαν τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς  Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο.  Στη γενναιότητα, τη μαχητικότητα, αλλά και τους αγώνες που έδωσε, ως πολιτικός, σύζυγος, γυναίκα και μητέρα αναφέρθηκαν στους επικηδείους της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης αλλά και τα τρία της παιδιά, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Αιμιλία. 

 

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

 

 

Πολιτικοί έφταναν σταδιακά για να συλλυπηθούν την οικογένειά της. Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Εκεί βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ