Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εστίαση: Άνοιγμα των καταστημάτων με εσωτερικούς χώρους τον Ιούνιο – Τι αναφέρει ο Α. Γεωργιάδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση τον Ιούνιο και για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα κλπ τον Ιούνιο… Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον σημείωσε ότι «εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί».

Δείτε επίσης: Lockdown: Κρίσιμη εβδομάδα αποφάσεων – Τι θα γίνει με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Μένει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για να ανοίξει η πλατφόρμα στήριξης της εστίασης, εξήγησε. Σημείωσε ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης.

«Θέλω, και αυτό θα ζητήσουμε από την επιτροπή, να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κλπ) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς» ανέφερε ακόμα ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί που θα χαλαρώνουν με το ρυθμό που εμβολιάζουμε, με 100.000 εμβόλια την ημέρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με το ρυθμό που εμβολιάζουμε θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση. Στο Ισραήλ και τη Βρετανία είδαμε ότι όταν φτάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο κορωνοϊός κάνει απότομη πτώση. Εάν όλα πάνε καλά αυτό θα είναι μια ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο για την Ελλάδα».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ