Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιταγή ακρίβειας: “Κλειδώνει” η ημερομηνία υποβολής για τους δικαιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινάει η καταβολή του  Δώρου Χριστουγέννων  στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από τη ΔΥΠΑ με πιθανή ημερομηνία από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα γίνει η προπληρωμή από την 5η Δεκεμβρίου 2022 των τακτικών  επιδομάτων , επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 05.12.2022 μέχρι και 06.01.2023.

Για όσους εκ των ως άνω έχουν κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών υποχρέωση δήλωσης παρουσίας, η προπληρωμή θα γίνει μετά την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias

gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας, επιδότηση μακροχρονίως ανέργων ή βοήθημα αυτοτελώς απασχολουμένων μπορούν να δηλώνουν ηλεκτρονικά την παρουσία τους για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού.

Η ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας μπορεί να γίνει μόνο εντός των προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων που τους έχουν γνωστοποιηθεί.

Με τη δήλωση της παρουσίας εξασφαλίζετε την ομαλή καταβολή των επιδομάτων σας, χωρίς άλλη ενέργεια.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ