Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν για την ανάδειξη του προέδρου – Τα δύο στρατόπεδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη: Άνοιξαν στις 8 το πρωί οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καθοριστικό για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το σημερινό αποτέλεσμα της κάλπης, με τα βλέμματα να στρέφονται ήδη στην επόμενη ημέρα καθώς το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ, ενώ έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση: https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά από τις 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών, καθώς και οι εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Σημειώνεται πως η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12:00.

Τα «στρατόπεδα» που αναμετρώνται στην κάλπη

Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Σία Αναγνωστοπούλου, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Ψυχογιός, Κυριακή Μάλαμα, Μαρίνα Κοντοτόλη, Καλλιόπη Βέττα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Κώστας Μπάρκας και Μιλτιάδης Ζαμπάρας.

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στηρίζουν οι βουλευτές Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Ακρίτα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Καραμέρος, Πέτρος Παππάς, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Ραλλία Χρηστίδου.

Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή διαρροή, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν την πρώτη Κυριακή, τον Στέφανο Κασσελάκη στηρίζουν και οι: Θάνος Μωραΐτης, Τάκης Χαρίτου, Μπέττυ Σκούφα, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Λευτέρης Αβραμάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χρήστος Μπγιάλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ελένη Αυλωνίτου, Γρηγόρης Στογιαννίδης, Χρήστος Σιμορέλης, Χαρά Καφαντάρη, Αννα Βαγενά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ