Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εκατοντάδες μαθητές στην αναδάσωση του ΣΠΑΠ στη Νταού Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρουσία εκατοντάδων μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο (ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ), η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

 

Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.

Εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. μαζί με τους εκατοντάδες μαθητές, με σύμμαχο τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και της Ε.Ε.Π.Φ. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

 

Στην 3η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2020 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης Σοφία Καινούργιου και η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Υλοποιούμε σήμερα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης την τρίτη Αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Είμαστε εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον Σ.Π.Α.Π. και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δέντρα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ