Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% για φέτος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, «παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%». Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο τόνισε πως «η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», συμπλήρωσε δε ότι: «Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων».

 

Δείτε επίσης: Οι πληρωμές της εβδομάδας από Υπ. Εργασίας, e – ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

 

“Σήμα επανεκκίνησης της εθνικής παραγωγικής μηχανής”

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την απόφαση αυτή ως ένα διπλό σήμα: Ένα σήμα επανεκκίνησης της εθνικής παραγωγικής μηχανής, καθώς όλοι οι δείκτες μπαίνουν σε ανοδική τροχιά αφού παρά τις δυσκολίες, τα έσοδα από τον τουρισμό φαίνεται ότι δεν θα συγκρίνονται πλέον με αυτά του 2020, αλλά με αυτά του 2019. Ταυτόχρονα, όμως, η αύξηση αυτή την οποία θα εισηγηθεί σήμερα ο Υπουργός Εργασίας είναι και σήμα του κοινωνικού προσανατολισμού της πολιτικής μας».

Εκτός του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα άλλα ζητήματα τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση. «Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται», είπε, αναφερόμενος στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

 

 

[Πηγή: protothema.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ