Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα θα βγουν τα exit poll

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τα αποτελέσματα των εκλογών 2023, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης.

Για τα αποτελέσματα εκλογών 2023 που αφορούν τα exit poll των εκλογών 2023, συνεργάζονται έξι εταιρείες για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.

«Θα προβληθεί την ίδια ώρα από όλα τα κανάλια. Εργάζονται για το exit poll σήμερα 400 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε 121 κάλπες σε αντιπροσωπευτικά εκλογικά τμήματα και ευελπιστούμε να συλλέξουμε 7.000 ερωτηματολόγια» περιέγραψε ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Marc.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

«Στις 19:00 θα έχουμε το 80% του exit poll. Θα είναι ότι έχουμε συλλέξει έως τις 17:00, μετά από λίγο θα έχουμε και το 100%. Είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα» σχολίασε.

«Θα είναι συν πλην 2% το εκλογικό αποτέλεσμα μετά τα exit poll» σημείωσε ο κ. Γεράκης.

Τι είναι τα exit polls

Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24

Τι ώρα ξεκινά η ροή των σταυρών προτίμησης

Σε αυτές τις εκλογές η χρήση των νέων τεχνολογιών με τα tablets στα εκλογικά κέντρα, αλλάζει τα δεδομένα και στο θέμα της μετάδοσης των σταυρών υποψηφίων.

Η Singular Logic αναμένει ότι μετά τις 10 μ.μ. θα υπάρχει ροή αποτελεσμάτων σταυρών υποψηφίων ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μπακάκο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιφέρειες θα μπορεί να γίνει και μία ασφαλή εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ