Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αντεπίθεση διαρκείας: “Στροφή” Κασσελάκη στον ρεαλισμό – Η περιοδεία σε τέσσερις ηπείρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντεπίθεση διαρκείας είναι το μήνυμα που στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επιχειρεί να ανοίξει το παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας νέο ιδεολογικό στίγμα ενόψει του συνεδρίου τον Φεβρουάριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνει μάχη με το χρόνο, καθώς ξέρει ότι οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις και το πολιτικό μέλλον του ίδιου και του κόμματος του.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά με δεδομένο ότι ο Μάρτιος είναι “νεκρός” μήνας λόγω του ότι πρέπει να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και με αυτό το δεδομένο πρέπει να τρέξει στους επόμενους 2,5 μήνες.

Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο το “όπλο
της επιστολικής ψήφου, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στους Έλληνες της διασποράς.

Ο κ. Κασσελάκης έχει επιμεληθεί το πρόγραμμά του μέχρι τις ευρωεκλογές, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε τουλάχιστον τέσσερις ηπείρους, για να επικοινωνήσει με την ελληνική ομογένεια.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα τις ημέρες των Χριστουγέννων, κατά τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί για περίπου μια εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, η Κουμουνδούρου τίθεται σε πλήρη προεκλογική τροχιά.

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να ετοιμάζει το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου ( 23-25 Φεβρουαρίου), με στόχο να “χτίσει” τις αναγκαίες “γέφυρες” συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του θα επισκεφθεί:

-μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, η Φλόριντα, το Σικάγο και ίσως στο Λος Άντζελες,

-τη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ, που χτυπά η καρδιά του απόδημου ελληνισμού στην Αυστραλία,

-το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

-ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και

-ενδεχομένως το Τορόντο και το Μόντρεαλ, στον Καναδά.

 

Στρατηγική επιλογή

Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη τονίζουν ότι η ενίσχυση της διάδρασης ανάμεσα στην ομογένεια και την Μητροπολιτική Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Όπως εξηγούν, ο κ. Κασσελάκης θέλει να καταστήσει σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, αλλά ένα κόμμα που θέλει να γίνει κυβέρνηση και να αξιοποιήσει στο έπακρο την ελληνική ομογένεια.

 

Πατριωτική Αριστερά

Βασική επιδίωξη του κ. Κασσελάκη – κάτι που κατέστησε σαφές από την πρώτη στιγμή- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα που θα έχει ως αφετηρία του την πατριωτική Αριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή που έκανε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού με την υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών και μάλιστα κόντρα σε μια επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να βάλει τέλος στον λεγόμενο “εθνομηδενισμό” που καταλογίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που γίνεται σαφές και με τον στενό δίαυλο που λέγεται Νίκος Κοτζιάς.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε με νόημα ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι νούμερο 2 στο κόμμα είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε “σηκώσει” ψηλά τα εθνικά θέματα στην εσωκομματική κούρσα της διαδοχής.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης “κερδίζει” και τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος είχε καταθέσει σχετική πρόταση στην πρόσφατη Κεντρικά Επιτροπή και έως τώρα στέκεται κριτικά απέναντί του.

Το στίγμα έδωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται και ότι πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και των στελεχών των Ε.Δ και της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί την πορεία της αμυντικής θωράκισης και το κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν”, είπε ο κ. Αποστολάκης.

 

Ανάπτυξη, ευημερία

Η ομιλία του κ. Κασσελάκη στην Κ.Ο. την περασμένη Κυριακή, επιβεβαίωσε και τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ρεαλιστικές θέσεις προκειμένου να προσελκύσει κοινά που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι προτάσεις του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ και δημιουργία ενός σαφούς σταθερού φορολογικού πλαισίου με δεκαετή διάρκεια και χωρίς αιφνιδιαστικές αλλαγές κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την αριστερή προοδευτική παράταξη του τόπου, το παρεμβατικό και κοινωνικό Κράτος δεν είναι τροχοπέδη. Είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία”, είπε ο κ. Κασσελάκης δίνοντας το νέο ιδιεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Άλλος δρόμος

Στελέχη της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει οριστικά σελίδα και εξηγούν ότι ήρθε η ώρα να γίνει σαφές στην κοινωνία ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το ποσοστό που 41% που έλαβε το κυβερνών κόμμα στις εκλογές έχει πήλινα πόδια και ότι η κοινωνία αισθάνεται προδομένη καθώς άλλες ήταν οι διαβεβαιώσεις που είχε προεκλογικά.

 

Έκλεισε το θέμα

Όσον αφορά στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν για τη Νέα Αριστερά, η Κουμουνδούρου αποφεύγουν να σχολιάσει τις κινήσεις τους, λέγοντας ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και από αυτές θα κριθεί”, λένε με νόημα και τονίζουν ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χτίσει τις συμμαχίες του και να δώσει ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ