Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Ικανοποίηση από τη συμμετοχή των μελών και φίλων στις εκλογές της Κυριακής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές που έγιναν για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 Μαρτίου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι πλέον ο νέος αρχηγός του κόμματος διαδεχόμενος τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κόμματος σε πανελλαδική βάση 236.151 μέλη και φίλοι του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες με τον κ. Βενιζέλο να λαμβάνει 230.105 (περίπου 97%) ψήφους. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1384 και τα λευκά 4662.
Παρά το γεγονός πως η προσέλευση ήταν αισθητά μικρότερη από αυτή των εκλογών του 2007 (σ.σ. 769.000 συμμετείχαν τότε) οι ιθύνοντες του κόμματος είναι ικανοποιημένοι καθώς περίμεναν ακόμα λιγότερα μέλη στην κάλπη λόγω της πολιτικής κατάστασης και της δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβερνήσεως του κ. Παπανδρέου. Επιπλέον, σημειώνουν πως το 2007 υπήρχαν δύο υποψήφιοι (Παπανδρέου-Βενιζέλος) και πόλωση μεταξύ των ψηφοφόρων. Λόγω και της μεγαλύτερης του αναμενομένου συμμετοχής των πολιτών η ψηφοφορία παρατάθηκε για δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 7 μ.μ.
Το έργο του νέου αρχηγού βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς καλείται να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που περιγράψαμε πιο πάνω χωρίς να έχει και πολύ χρόνο στη διάθεση του καθώς έρχονται και οι εθνικές εκλογές

Πως πήγε η ψηφοφορία στα βόρεια προάστια
Ομαλά κύλησε η ψηφοφορία και στους δήμους των βορείων προαστίων με τα εκλογικά κέντρα να στήνονται, ως επι το πλείστον, σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια. Στους 14 δήμους που καλύπτει η Β2 Νομαρχιακή  συνολικά ψήφισαν 11.729 άτομα εκ των οποίων οι 11.105 εμπιστεύτηκαν τη ψήφο τους στον κ. Βενιζέλο. Ειδικότερα, στη Νέα Ιωνία ψήφισαν 1090 πολίτες με τον κ. Βενιζέλο να λαμβάνει τους 1075. Στο Ηράκλειο προσήλθαν 889 μέλη και φίλοι του κόμματος 843 εκ των οποίων ψήφισαν τον νέο αρχηγό. Στη Λυκόβρυση ψήφισαν 246 και στην Πεύκη 464 άτομα με 230 και 427 ψηφοδέλτια να πηγαίνουν στον μοναδικό υποψήφιο. Στη Μεταμόρφωση ο κ. Βενιζέλος πήρε 343 ψήφους επί 355 ψηφισάντων και στη Φιλαδέλφεια-Χαλκδηδόνα (όπου και ψήφισε) 793 επί 811 ψηφισάντων.
Ανεβαίνοντας στα πιο βόρεια προάστια στο Μαρούσι επί 1070 ψηφισάντων οι 1029 ψήφισαν τον κ. Βενιζέλο. Στον καλλικρατικό δήμο Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης (όπου ψήφισε ο κ. Παπανδρέου) από τους 1021 ψηφίσαντες οι 950 επέλεξαν τον απελθόντα πλέον Υπουργό Οικονομικών.
Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε στον Χ-τύπο για την πορεία της διαδικασίας αλλά και την προσέλευση του κόσμου, δεδομένων των δυσκολιών, ο νέος Γραμματέας κ. Γιώργος Αποστολόπουλος που κάλυψε το κενό που άφησε ο απροσδόκητος θάνατος του Ηλία Μουρίκη. Αναφορικά με τη συνέχεια ο Γραμματέας περιμένει από τον κ. Βενιζέλο να κάνει τα απαραίτητα πολιτικά ανοίγματα και να δώσει το νέο στίγμα του κόμματος ώστε να ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Την Νέα Φιλαδέλφεια επέλεξε ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στο ΠΠΙΕΔ ψήφισε για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ως γνωστόν ήταν και ο μόνος υποψήφιος.
Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο νέος, πλέον, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα, 18 Μαρτίου, που είναι η επέτειος του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ ξανασυναντιέται με την ελληνική κοινωνία, ξανασυναντιέται με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, του σφίγγει το χέρι.
Υποδεχόμαστε τους φίλους μας, τα μέλη μας, κάθε πολίτη που νιώθει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική, υπεύθυνη πολιτική λύση, εδώ στις οργανώσεις μας, στους χώρους όπου έχουν στηθεί οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου. Η εκλογή του νέου Προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή που έτυχε, υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις, να καλούμαι να σηκώσω αυτό το βάρος. Είναι μια αφετηρία.
Όπως έχω πει, σήμερα αρχίζουμε. Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ