Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Διατέθηκαν πατάτες, λάδι και μέλι σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι και Λυκόβρυση-Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Χιλιάδες πολίτες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των δήμων των βορείων προαστίων για την προμήθεια φτηνών αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το διήμερο στο Δήμο Κηφισιάς όπου διατέθηκαν 150 τόνοι πατάτας με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές. Ανάλογες εικόνες όμως είχαμε και σε άλλους δήμους της περιοχής μας όπως στη Νέα Ιωνία, στο Ηράκλειο, το Μαρούσι και τη Λυκόβρυση-Πεύκη.

Δήμος Νέας Ιωνίας
Ουρές είχαμε από το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου στο γκαράζ του δημοτικού  σταδίου Νέας Ιωνίας όπου έγινε η διάθεση πατάτας και ελαιόλαδου από παραγωγούς του Νευροκοπίου και της Λακωνίας αντίστοιχα. Συνολικά, διατέθηκαν 75 τόνοι πατάτες και πάνω από 30 τόνοι ελαιόλαδο. Το λάδι διατέθηκε στη τιμή των 15 ευρώ το πεντόλιτρο και οι πατάτες 0,28 ευρώ το κιλό.  
Πολύτιμή ήταν η συνεισφορά των εθελοντών του Δήμου όπως και εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου αλλά και της δημοτικής αστυνομίας. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, και άλλοι εκπρόσωποι της διοίκησης.    

Δήμος Ηρακλείου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση η προμήθεια 27 τόνων πατάτας Νευροκοπίου  και 6 τόνων ελαιολάδου Λακωνίας σε πολίτες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το Σάββατο 17 Μαρτίου στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νεότητος. Σημαντική ήταν η παρουσία των εθελοντών του Δήμου που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του εγχειρήματος. Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του δήμου που συμμετείχαν στη διανομή και μεταφορά των προϊόντων. Λόγω του μεγάλου αριθμού  παραγγελιών η διανομή θα συνεχιστεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 2000150 και 213 2000141.
Οι δημότες που έχουν ήδη δώσει τις παραγγελίες τους, θα ειδοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου για την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.
Την ικανοποίηση της για την δυναμική που έχει το κίνημα για τη διάθεση φθηνών προϊόντων και την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εξέφρασε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου: «Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Προσανατολιζόμαστε και σε άλλες δράσεις αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση. Θα προσπαθήσουμε να διαθέσουμε στους δημότες μας όσο περισσότερα βασικά αγαθά μπορούμε σε χαμηλές τιμές.»

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Eκατοντάδες οικογένειες της περιοχής προμηθεύτηκαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου πατάτες από παραγωγούς της περιοχής  Νευροκοπίου στην τιμή των 9 ευρώ για το σακί των 30 κιλών. Εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες φρόντισαν και  βοήθησαν στη διανομή και τη μεταφορά του προϊόντος στην πλατεία Πέρρου της Πεύκης. Οι 26 τόνοι που είχαν παραγγελθεί εξαντλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής αποτελεί την αφετηρία μιας συνολικής προσπάθειας καθώς αναζητούνται και άλλα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς , τα οποία θα διανεμηθούν στους δημότες   σε προνομιακές τιμές. «Καταλαβαίνουμε τη  δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες και κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε πραγματικά» υπογράμμισε ο κ. Δ. Φωκιανός και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που βοήθησαν καθοριστικά για την επίτευξη αυτού του στόχου που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη.
Τις επόμενες ημέρες  θα διατεθεί extra παρθένο ελαιόλαδο από τις Ράχες Λαμίας σε δοχεία των 5 λίτρων προς 13,5 ευρώ το τεμάχιο. Επίσης, άνοιξαν οι λίστες και για παραγγελίες ρυζιού σε συσκευασίες των 5, 10 και 25 κιλών με τιμές από 0,72 – 0,98 ευρώ. Τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι: 210-6145125, 210-6145137 και 210- 2826926 από τις 09.00 έως τις 13.00.

Δήμος Αμαρουσίου
Περισσότερες από 3.500 παραγγελίες αγροτικών προϊόντων εξυπηρέτησε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τη διαδικασία διανομής των εγχώριων αγροτικών προϊόντων που διοργάνωσε την Κυριακή 18 Μαρτίου στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Η διανομή των τριών αγροτικών προϊόντων -πατάτας, ελαιόλαδου και μελιού- με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη στο κίνημα της πατάτας, πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο μέσα σε λίγες μόλις ώρες, παρά το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές από τις 9 το πρωί που ξεκίνησε η διάθεση των προϊόντων μέχρι και τις 2:30 μ.μ. προσέρχονταν με τον αριθμό της παραγγελίας τους, και με τη βοήθεια της γραμματείας και των δημοτικών αστυνόμων που ρύθμιζαν την κυκλοφορία κατευθύνονταν με το όχημά τους στους παραγωγούς για την παραλαβή των προϊόντων τους.
Συνολικά σε τιμή κόστους, απευθείας από τους παραγωγούς, αγοράστηκαν 120 τόνοι πατάτες Νευροκοπίου, 20 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από Συνεταιρισμό της Λακωνίας, πέντε τόνοι θυμαρίσιο μέλι από μικρούς παραγωγούς από το Ηρακλείου Κρήτης, και τρεις τόνοι ανθόμελο και πευκόμελο από το Συνεταιρισμό της Χαλκιδικής.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παραλαβή των προϊόντων ο κ. Πατούλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει με τη διάθεση αμνοεριφίων, αυτή τη φορά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης.
Εκτός από Ι.Χ., για τη μετάβασή τους στο σημείο, οι συμμετέχοντες πολίτες χρησιμοποίησαν και τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου που εκτελέσουν δρομολόγια κατά τις ώρες διανομής από τον Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου προς το σημείο της παραλαβής.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Παντελής Τσιτσιμπάσης, και Μαρία Καπασσά, ενώ στην επιτυχία της δράσης συνέλαβαν σημαντικά τα εξωτερικά συνεργεία, η Δημοτική Αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ καθώς και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ