Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Τα Κούλουμα ζέσταναν τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Oι άσχημες καιρικές συνθήκες  και το τσουχτερό κρύο που επικράτησαν την καθαρά Δευτέρα δεν πτόησαν τους Δήμους και τους κατοίκους των βορείων προαστίων που γιόρτασαν και φέτος τα Κούλουμα

Ηράκλειο
Παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε από νωρίς το πρωί και το κρύο, αρκετός κόσμος συνέρρευσε στον Πράσινο Λόφο (πλατεία Θεάτρου-Μινωτή). Βέβαια λόγω του καιρού δεν πραγματοποιήθηκαν κάποιες εκδηλώσεις και δρώμενα που είχε προγραμματίσει ο Δήμος. Ωστόσο, όσοι βρέθηκαν εκεί αποζημιώθηκαν με τα σαρακοστιανά εδέσματα που πρόσφερε ο Δήμος (και τα οποία καλύφθηκαν από χορηγίες) με τη συνοδεία χαλβά, κρασιού και τσίπουρου. Και είναι χαρακτηριστικό της προσέλευσης του κόσμου πως δόθηκαν πάνω από 1000 μερίδες φαγητού. Επίσης, μέλη του Συλλόγου  Κρητών του Ηρακλείου μοίραζαν ρακή που ζέστανε τον κόσμο.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το τρενάκι και face-painting, ενώ μια ευχάριστη νότα έδωσε το Χορευτικό Ειρήνη  που έπλεξε το γαϊτανάκι και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης. 

    

Κηφισιά
Με παραδοσιακή μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Κηφισιά.Το τσουχτερό κρύο και η βροχή δεν εμπόδισαν τους εκατοντάδες δημότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας» και βρέθηκαν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά για να γευθούν, ζεστή παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και αναψυκτικά. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου, αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς επίσης και τους χορηγούς, για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι και την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα Κούλουμα με το ίδιο μεράκι και κέφι που έγιναν και φέτος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ