Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Συνεχίζεται στους δήμους της χώρας το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το οποίο απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 70 ετών.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα υλοποιηθεί σε 50 Δήμους της χώρας, είναι εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, η ενημέρωση, αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Με αφορμή την υλοποίηση της νέας φάσης του προγράμματος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής:

«Αποτελεί ηθική και θεσμική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα η προώθηση δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των χιλιάδων συμπολιτών μας και μάλιστα ειδικά εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Για τον λόγο αυτό ως Τοπική Αυτοδιοίκηση πήραμε την πρωτοβουλία και συνεχίζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των κατοίκων που λόγω οικονομικών αδυναμιών ή γεωγραφικής απόστασης, αδυνατούν να έχουν ευχέρεια πρόσβασης σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή μονάδες πρόληψης. Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας».

Από τις 23 Απριλίου που ξεκίνησε η νέα φάση υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΚΕΔΕ, 75 μαστογραφίες στον Δήμο Ορεστιάδας, 51 μαστογραφίες στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, 100 μαστογραφίες στον Δήμο Πόρου, 73 μαστογραφίες στον Δήμο Επιδαύρου και 69 μαστογραφίες στον Δήμο Σουφλίου.

Η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης σήμερα και αύριο, 7 και 8 Μαΐου 2018, βρίσκεται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στις 9 και 10 Μάιου 2018 θα επισκεφθεί τον Δήμο Κομοτηνής, στις 11 και 12 Μάιου 2018 τον Δήμο Τοπείρου, στις 13 και 14 Μαΐου τον Δήμο Ξάνθης και στις 15 και 16 Μαΐου τον Δήμο Καβάλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ