Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης, ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ο κ. Πατούλης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Αθήνα η Παγκρήτιος Ένωση, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 77 χρόνων από την ιστορική μάχη της Κρήτης.
Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στη μνήμη των πεσόντων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Ακολούθως παρακολούθησε το τρισάγιο που τελέστηκε στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων κρητικών σωματείων της Αττικής.
Με αφορμή την ιστορική επέτειο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ την Παγκρήτιο Ένωση για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων, προς τιμήν των πεσόντων στη μάχη της Κρήτης, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.
Η ηρωική αντίσταση των Κρητών απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και διδάσκει στις νεότερες γενιές πως η υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η εθνική μας ανεξαρτησία και η δημοκρατία, αποτελεί χρέος και εθνικό μας καθήκον. Ο καλύτερος φόρος τιμής στον αγώνα τους είναι να αξιοποιήσουμε την ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν, ενωμένοι και με πίστη στη δύναμη του ελληνισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ