Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις προοπτικές που ανοίγονται, προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας αλλά και ως κινητήριος δύναμη των τοπικών κοινωνιών, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μιλώντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στο Βόλο της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή επίλεκτων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας, στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες αυτής της στρατηγικής.

Ειδικότερα επισήμανε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας εργάζεται συστηματικά για να καταστήσουμε τον τουρισμό Υγείας στρατηγικό παίκτη στη σκακιέρα της ανάπτυξης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε το δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο στόχος είναι αναδείξουμε την Ελλάδα, σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο και να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας, μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Με συστηματική προσπάθεια, θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα ψηλά, στον χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ