Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (3/6) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

 

  • Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:59, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 3.900 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» της ΔΥΠΑ που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ψηφιακή οικονομία. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 30 ώρες εβδομαδιαία (6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα) για 6 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (27 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας) απευθείας στους συμμετέχοντες.

 

  • Με τουλάχιστον τρία νέα fund τους επόμενους έξι με οκτώ μήνες τα οποία θα έχουν επενδυτικά κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ το καθένα επισφραγίζεται η επιτυχία του οικοσυστήματος στην Ελλάδα και η δυναμική του κλάδου για την επόμενη μέρα. Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Δρ. Λαμπρόπουλος, τους επόμενους 6-8 μήνες αναμένουμε τη δημιουργία 2-3 νέων funds ύψους 200 εκατ. – 250 εκατ. επιπέδου «growth». Ειδικότερα διευκρίνισε ότι πλέον βρισκόμαστε στη λογική μεγαλύτερων funds με αποτέλεσμα και η μόχλευση – ιδιωτική συνεισφορά να είναι μεγαλύτερη.

  • Η αποτελεσματική διαχείριση του κύκλου πληρωμών και η αντιμετώπιση του πιστωτικού κινδύνου αποτελούν στρατηγικές πλέον προτεραιότητες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων, να προστατεύσουν τη ρευστότητα και να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Τα συμπεράσματα αυτά καταγράφονται στην 4η έκδοση του European Payment Report που παρουσιάζει η Intrum μετά από έρευνα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναγνωρίζουν ότι η έλλειψη εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και εσωτερικής υποδομής για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης των πιστώσεων «κοστίζει» ολοένα και περισσότερο χρόνο και πόρους στην επιχείρησή τους.

 

  • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα δώσει και φέτος δυναμικό «παρών» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, η «καρδιά» του επιχειρείν θα «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη και βέβαια δεν θα μπορούσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να απουσιάσει από αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις και φορείς, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η Τιμώμενη Χώρα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην 87η Δ.Ε.Θ. παρακαλούνται, προκειμένου να το ΕΕΑ να προβεί σε έγκαιρο προγραμματισμό, όπως επικοινωνήσουν (καθημερινά, 09:00-15:00, με την αρμόδια, κα Δήμητρα Κουράση, στο 210 3380203.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ