Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από το Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (4/9) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • Καλύτερο τζίρο στις θερινές εκπτώσεις δήλωσε το 34,8% των εμπόρων, ίδιο τζίρο δήλωσε το 30,3% και χειρότερο τζίρο δήλωσε το 33,9% των εμπόρων στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας έρευνας για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Γ. Μπάλτα. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στα στοιχεία που έδωσε, στη δημοσιότητα «αναλόγως των συνθηκών, εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία οι απαντήσεις για τις πωλήσεις του 2021 σε σύγκριση το 2020, γιατί 1 στους 3 δήλωσε καλύτερο τζίρο το 2021 από το 2020 και αντίστοιχα η ίδια αναλογία ισχύει και για όσους δήλωσαν ίδιο και χειρότερο τζίρο».

 

  • Η νέα εφαρμογή timologio (timologio.aade.gov.gr) εξυπηρετεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA ή το σύστημά τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες τους. Το app παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτού δίδεται η δυνατότητα να εκδίδονται ψηφιακά τα παραστατικά των επιχειρήσεων και να διαβιβάζονται ταυτόχρονα στο myDATA. Μέσω της εφαρμογής αυτής, μια επιχείρηση μπορεί να: διαμορφώσει το προφίλ της, συνθέσει το πελατολόγιο της, οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, και να εκδώσει και αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.). Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το timologio, η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη της συναλλαγής στο myDATA του εκδότη (έσοδα) και του λήπτη (έξοδα).

 

  • Συνολικά 284 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού κατέγραψαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) σε 197.529 ελέγχους που διενήργησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 115.750 € . Η Ελληνική Αστυνομία διενήργησε 108.915 ελέγχους. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου. Στην Αττική η ΕΑΔ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 300 € σε επιχείρηση λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης ανάρτησης εγγράφου με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων εντός του καταστήματος και η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 € (5 x 300 € ) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λιανικού εμπορίου για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες.

 

  • Ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις τα εμπορικά καταστήματα να δέχονται μόνο εμβολιασμένους από το χειμώνα, αναφέροντας τα εξής: «Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του. Το λιανικό εμπόριο το έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει συμβάλει στη διάδοση του ιού. Τα μέτρα τηρούνται στον κλάδο. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία. Αντί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε καλύτερα όλοι να εμβολιαστούμε;».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ