Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

“Νίκη” για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ – Αύξηση 8,3% στα καθαρά κέρδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.) ενέκρινε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Από τα αποτελέσματα, προκύπτει πως η Εταιρεία κατέγραψε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊούστην οικονομία.

Πιο αναλυτικά, το α΄εξάμηνο σημειώθηκε μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς με 8.293 νέες συνδέσεις και διανεμήθηκαν 277,9 εκατ. κυβικά φυσικού αερίου αυξημένοι κατά 4,4% από το εξάμηνο του 2019. Επιπλέον, υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 12 εκ. € για τη ανάπτυξη του δικτύου και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών.

Την ανοδική πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αμαδεικνύουν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, αφού ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ξεπέρασε τα 39,15 εκ. € και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 30,54 εκ. €, αυξημένα κατά 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τέλος, σε ότι αφορά τα καθαρά κέρδη της Εταιρείας, μετά τους φόρους, διαμορφώθηκαν στα 17 εκ. €, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τα  αποτελέσματα αυτά φανερώνουν στο την αναπτυξιακή στρατηγική της Εταιρείας και αποτελούν εχέγγυο για την επίτευξη όλων των στόχων και την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος στο σύνολό του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ