Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μασούτης: Το real estate project με 110 διαμερίσματα στις Τρεις Γέφυρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αγορά του real estate εισέρχεται με έναν ιδιότυπο τρόπο και για πρώτη φορά συμμετέχοντας επενδυτικά σε ένα τόσο μεγάλο project, ο επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Μασούτης, Γιάννης Μασούτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας πρόκειται να αναπτύξει 110 κατοικίες στο οικόπεδο όπου πρόκειται να αναπτύξει και το νέο μεγαλύτερό του κατάστημα (Grand Μασούτης) στην Αττική και συγκεκριμένα στις Τρεις Γέφυρες.

H αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει το νέο της μεγάλο κατάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας με τη συνολική του επιφάνεια να ανέρχεται σε περίπου 2.800 τετραγωνικά μέτρα και αποτελώντας μία ακόμα σημαντική επένδυση σε επίπεδο οργανικής ανάπτυξης του δικτύου της μετά τη λειτουργία ενός ακόμη μεγάλου καταστήματος στη Γλυφάδα επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης τον Δεκέμβριο του 2023.

Προοπτική η πώληση των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας οι κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο ίδιο οικόπεδο που θα δημιουργηθεί το νέο κατάστημα στις Τρεις Γέφυρες πρόκειται να διατεθούν προς πώληση. Το υπό ανέγερση κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων χώρους στάθμευσης τόσο για το κατάστημα σούπερ μάρκετ που θα δημιουργηθεί όσο και για τις κατοικίες.

Ταυτόχρονα, θα υφίσταται και πρατήριο καυσίμων, το πρώτο του Μασούτη στην Αττική. Ήδη η επιχείρηση διατηρεί στην ιδιοκτησία της πρατήρια καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα όπως είναι για παράδειγμα η BP που βρίσκεται στο τέταρτο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά στη Σταυρούπολη.

Στο πρώτο τρίμηνο η λειτουργία του νέου Grand Μασούτης

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός για τη λειτουργία του νέου καταστήματος των 2.800 τετραγωνικών μέτρων στις Τρεις Γέφυρες προβλέπει ότι θα ανοίξει τις πόρτες του εντός του πρώτου τριμήνου, ενώ η κατασκευή των κατοικιών αποτελεί ένα πιο χρονοβόρο εγχείρημα, το οποίο θα ακολουθήσει.

Tον περασμένο Ιανουάριο, η “Μασούτης” συνέχισε να αναπτύσσεται σε τζίρο κατά ποσοστό που άγγιξε το 10%, ενώ μεγάλωσε και σε όγκο πωλήσεων κατά περίπου 7% τον ίδιο μήνα. Το 2023 η επιχείρηση κατέγραψε τζίρο 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ με EBITDA (πρότυπο IFRS 16) στα 75 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά την κοινή εταιρεία που έχει συσταθεί από τη Μασούτης στην Κρήτη με την τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ΣΥΝΚΑ, και φέρει την ονομασία ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές όπου συμμετέχουν οι δύο εταιρείες με ποσοστό από 50% έκαστη, ο κύκλος εργασιών άγγιξε περίπου τα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Η “Μασούτης” συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικών αποθηκών στην Αττική. Να σημειωθεί ότι οι τιμές μίσθωσης επί του παρόντος κρίνονται ιδιαίτερα υψηλές, ενώ και το κόστος κατασκευής σε περίπτωση ιδιόκτητης εγκατάστασης έχει εκτοξευθεί λόγω της έντονης ζήτησης που υφίσταται.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μία κίνηση που θα διευκολύνει τη λειτουργία της επιχείρησης, η οποία αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική για την εξυπηρέτηση του δικτύου καταστημάτων της και η διακίνηση των εμπορευμάτων πραγματοποιείται από τις κεντρικές της αποθήκες, στο Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ