Μπορεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να μην πραγματοποιούνται φέτος παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, η ζήτηση ωστόσο για ελληνικές σημαίες που προορίζονται για τα σπίτια και τα μπαλκόνια, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη.

«Τις προηγούμενες χρονιές τέτοια εποχή, προμηθεύαμε πολλά σχολεία, λόγω των παρελάσεων και των εκδηλώσεων. Φέτος οι πωλήσεις έχουν σαφώς επηρεαστεί, αφού δεν θα γίνουν παρελάσεις» σημειώνει στο insider.gr η Ελένη Κοκκώνη, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «ΗΛΙΑΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΙΚΕ» η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή σημαιών, λαβάρων, ιστών και ειδών παρελάσεως και σημαιοστολισμού από το 1897.

Η κ. Κοκκώνη επισημαίνει ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για ελληνικές σημαίες που αγοράζουν οι καταναλωτές προκειμένου να βάλουν στα σπίτια και τα μπαλκόνια τους. Η ίδια εξηγεί ότι γενικότερα τις περιόδους που υπάρχει ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία καταγράφεται αύξηση στις πωλήσεις ελληνικής σημαίας.

Οι τιμές όπως λέει η κ. Κοκκώνη, ξεκινούν από 6,5 ευρώ και φτάνουν τα 10 ευρώ για τις συγκεκριμένες σημαίες. Υπάρχει επίσης επιπλέον χρέωση για τα κοντάρια. Από εκεί και πέρα, στα καταστήματα της εταιρείας βρίσκει κανείς ακόμη μεγαλύτερες σημαίες, τις οποίες προμηθεύονται κυρίως εταιρείες καθώς και δημόσιες υπηρεσίες.

Στην αγορά πάντως μπορεί να βρει κανείς ελληνικές σημαίες σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά (βαμβακερές, πολυέστερ κτλ). Από μικρά σημαιάκια που κοστίζουν από 1,5 ευρώ, σημαίες για το αυτοκίνητο αλλά και μεγάλες σημαίες που το κόστος τους ξεπερνά ακόμη και τα 100 ευρώ.

Καινούρια αγορά οι μάσκες

Την περίοδο της πανδημίας, αρκετές είναι οι εταιρείες του κλάδου που αποφάσισαν να «μπουν» και στην αγορά της υφασμάτινης μάσκας.

Η κ. Κοκκώνη εξηγεί ότι πρόκειται για μία καινούρια αγορά στην οποία επεκτάθηκε η επιχείρησή της με τους καταναλωτές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις μάσκες με τυπωμένη την ελληνική σημαία είτε στο πλάι, είτε σε ολόκληρη την πρόσοψη. Η τιμή τους ξεκινά από 2,90 ευρώ και φτάνει τα 3,90 ενώ είναι διαθέσιμες σε δύο χρώματα.

Αντίστοιχες μάσκες τυπωμένη την ελληνική σημαία άλλωστε, έχουν δημιουργήσει κι άλλες εταιρείες, με τους καταναλωτές να μπορούν να τις βρουν σε διάφορα σχέδια, χρώματα αλλά και τιμές.

Πηγή: insider.gr