Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Επιχειρήσεις: Τεράστιο πλήγμα οι ακυρώσεις γάμων λόγω κορωνοϊού [Πίνακας]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας weddin, 4 στα 10 ζευγάρια ακύρωσαν τον γάμο τους, 7 στα 10 άλλαξαν ημερομηνία ενώ 6 στα 10 μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων.

Οι μαζικές ακυρώσεις γάμων το φετινό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας προκάλεσαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του γάμου.

Πρόκειται ουσιαστικά για χιλιάδες επαγγελματίες που εργάζονται σε επιχειρήσεις διοργάνωσης γάμων, καταστημάτων με νυφικά, εταιρείες catering, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία αλλά και φωτογράφοι, dj κτλ οι οποίοι περιμένουν το καλοκαίρι για να δουλέψουν για όλη τη χρονιά.

Από τη μία πλευρά, οι Έλληνες που είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν φέτος, στην πλειονότητά τους προχώρησαν σε αναβολή της τελετής είτε για τον προσεχή Σεπτέμβριο είτε για το καλοκαίρι του 2021. Από την άλλη ζευγάρια από το εξωτερικό που είχαν οργανώσει γάμους σε ελληνικά νησιά αναβάλλουν τους γάμους τους για το επόμενο καλοκαίρι.

«Στην πρώτη περίπτωση στους γάμους του εσωτερικού οι ακυρώσεις σε σχέση με πέρσι έφτασαν το 70% ενώ στους γάμους από το εξωτερικό, οι ακυρώσεις άγγιξαν το 90%. Ήταν καταστροφικό όλο αυτό για τις επιχειρήσεις που δουλεύουν και διοργανώνουν γάμους στα νησιά» σημειώνει στο insider.gr  o Γιάννης Κωνσταντινίδης, ιδρυτής του weddin.gr, μίας πλατφόρμας οργάνωσης γάμων η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 300 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΑΜΟΙ

Αλλάζουν ημερομηνίες και μειώνουν τους καλεσμένους

Αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το weddin σε επαγγελματίες του κλάδου, συνολικά 4 στα 10 ζευγάρια ακύρωσαν τον γάμο τους, 7 στα 10 άλλαξαν ημερομηνία ενώ 6 στα 10 μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων. Παράλληλα ένας στους δύο destination weddings ακυρώθηκαν.

Σε ποσοστό 35,3% οι γάμοι μεταφέρθηκαν το 2021, το 30,5 %  των γάμων αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο και σε ποσοστό 26,8% τον Ιούλιο, από τους εκείνους που ήταν προγραμματισμένοι για Μάιο και Ιούνιο. Ένα πολύ μικρό ποσοστό γάμων, της τάξεως του 4,9% μεταφέρθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο κι αυτό επειδή υπάρχει μία ανησυχία στα ζευγάρια για δεύτερο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο.

Όσον αφορά στους φόβους των επαγγελματιών του κλάδου, σύμφωνα με την έρευνα οι κυριότεροι είναι η ρευστότητα, η αβεβαιότητα καθώς και η ψυχολογία των ζευγαριών. Τέλος σχετικά με τις ανάγκες τις οποίες εξέφρασαν, στην κορυφή βρέθηκαν η οικονομική βοήθεια από το κράτος, οι υγιείς συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών καθώς και η θεραπεία του κορονοϊού. Πηγή: insider.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ