Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο της Δημοτικής Συμβούλου Ηρακλείου Αττικής, Μαριάννας Ζούρου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Ανακύκλωση ξεκινάει από

το κατώφλι του σπιτιού μας”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος, η Παράταξη Ηράκλειο-Ανθρώπινη πόλη, ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα του Περιβάλλοντος, προσεγγίζει το θέμα της Ανακύκλωσης, στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους δημότες και να τους προτρέψει να ασχοληθούν με την Ανακύκλωση, αποκτώντας συγχρόνως κοινωνική συμπεριφορά.

Αγαπητοί συνδημότες,
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που βιώνουμε αρκετές αλλαγές, οι οποίες λίγο ως πολύ έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα  όλων μας. Διαπιστώνουμε όμως την ανάγκη μιάς συνολικής προσπάθειας που θα μάς βοηθήσει  να ανακτήσουμε ίσως την καλή μας διάθεση.
Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης αξιών εμείς οι πολίτες πρέπει να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε περισσότερο για την κοινή μας πορεία. Η προστασία του περιβάλλοντος  πρέπει να αποτελέσει κύριο μέλημα όλων μας. Γιατί το περιβάλλον ανήκει στις γενιές που έρχονται και όχι στις γενιές που φεύγουν.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε μια διαφορετική στάση ζωής όλοι μας, για το περιβάλλον που ζούμε και αναπνέουμε .
Το περιβάλλον είναι πηγή αγαθών. Έχουμε υποχρέωση να το υποστηρίξουμε.
Πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας την ανακύκλωση.
Το βασικό όφελος που προκύπτει από την ανακύκλωση είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο περιορισμός της ρύπανσης.
Πρέπει  να πείσουμε τα μέλη της οικογένειάς μας να αλλάξουν συμπεριφορά στον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε τα σημερινά παιδιά σε υπεύθυνους αυριανούς πολίτες με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση.
Υιοθετώντας μια τέτοια συμπεριφορά στο σπίτι μας, μπορούμε να μειώσουμε τα σκουπίδια μας σε μεγάλο ποσοστό και  να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές ως ενεργοί πολίτες στην μείωση  της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Οι λύσεις είναι πραγματικά  στο χέρι μας.
Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι  η δράση πρέπει να είναι καθημερινή, αν θέλουμε να ζήσουμε σ’ένα φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον χωρίς απορρίμματα και αν θέλουμε να συμβάλουμε θετικά στο μέλλον του κόσμου μας.
Eίναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ανακύκλωση σκουπιδιών συμβάλει στην μη εξάντληση των φυσικών πόρων και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Το σπουδαιότερο δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για την συμμετοχή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.
Όλοι μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα σκουπίδια του σπιτιού μας, με ελάχιστο κόπο και προσπάθεια, αρκεί να έχουμε την θέληση να το κάνουμε. Βέβαια στην αρχή, μέχρι  να ξεσυνηθίσουμε να πετάμε όλα τα άχρηστα στον σκουπιδοτενεκέ, ίσως χρειαστεί  λίγος χρόνος και αρκετή ενεργοποίηση, όμως το όφελος που θα αποκομίσουμε κυρίως ηθικό, θα είναι τεράστιο.
Κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η  Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαική Ενωση ως προς την Ανακύκλωση.
Εάν θέλουμε λοιπόν:
•Tην μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
•Να συμβάλουμε στην υγεία των κατοίκων του πλανήτη και να διασφαλίσουμε το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας,
στα πλαίσια  μιας άλλης ποιότητας ζωής με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και αρχές στην φύση και τα όντα της. Πάντα με σύμμαχο τα στοιχεία της φύσης που εξοικονομούν σημαντική ενέργεια.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ.
Τοποθετούμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης
Συσκευασίες από μπισκότα, μακαρόνια, ρύζι,ζάχαρη, όσπρια και όχι μόνο.
Συσκευασίες από γάλα, χυμούς.
Κουτιά μπύρας και αναψυκτικών, μπουκάλια, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες σε ειδικούς κάδους.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.
Το αποτέλεσμα:
Θα νιώσουμε ότι κάνουμε κάτι για το περιβάλλον, έστω και μικρό.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.
Κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία είναι ο σεβασμός  στους Δημότες που ανακυκλώνουν, από την Διοικηση του Δήμου  και τους υπεύθυνους της υπηρεσίας περιβάλλοντος, με την σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Μαριάννα Ζούρου
Δημοτική Σύμβουλος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ