Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δ. Σ. Αμαρουσίου από την “Εκτός των Τειχών”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφασίζει:
Η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, για την μονιμοποίηση τους είναι ένας αγώνας όλων των εργαζόμενων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Είναι ένα ξεκίνημα για να κλιμακωθεί η μάχη:

 

• ενάντια στις τριάντα τέσσερις χιλιάδες απολύσεις στους Δήμους που επιβάλλει ο Καλλικράτης, οδηγώντας τις παρεχόμενες από τους Δήμους κοινωνικές υπηρεσίες προς τους Δημότες στην πλήρη κατάρρευση και στην εκχώρηση τους στους ιδιώτες,
• ενάντια σε μια πολιτική που χαρατσώνει με υπέρογκα δημοτικά τέλη τους δημότες, ενώ την ίδια ώρα κλείνει ιατρεία, παιδικούς σταθμούς, τη Βοήθεια στο σπίτι, δηλ. υπηρεσίες για άστεγους, εξαρτημένους και φτωχούς τόσο αναγκαίες, οι οποίες απαξιώνονται και καταργούνται θυσία στο βωμό της κρίσης.
Την ίδια ώρα η ζωή στις πόλεις γίνεται αφόρητη με την παιδεία να διαλύεται μέσω των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολείων, με το κλείσιμο υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και της συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων του ΕΣΥ. Η δημόσια συγκοινωνία γίνεται πανάκριβη και συγκοινωνιακές γραμμές σε συνοικίες απλά κόβονται, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.
Κι όμως αυτά τα μέτρα μπορούν να ανατραπούν διεκδικώντας πολιτικές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Ο μόνος δρόμος είναι οι δικοί μας συντονισμένοι πανεργατικοί  – παλλαϊκοί αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στο μνημόνιο και τη χρεοκοπία που επιβάλλουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά εισοδήματα η κυβέρνηση, η Ε. Ε. και το Δ. Ν. Τ.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους Δήμους και τις δημοτικές κινήσεις να στηρίξουν τη κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας. Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας και στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ) ΤΩΝ Ο. Τ. Α. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ Ο. Τ. Α. ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ Ο. Τ. Α.  ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ