Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Συγχαρητήρια και αιτήματα στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο εξωραϊστικός-πολιτιστικός σύλλογος της Μεταμόρφωσης «Προφήτης Ηλίας» αφού συγχαίρει τον Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καταθέτει και μια σειρά προτάσεων-αιτημάτων για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην περιοχή:
«Κυρίες & κύριοι,
Αφού σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας υπενθυμίζουμε ότι:
– Oι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης περιμένουν -από όλους εσάς- έργα και μόνο έργα. Είναι νωπές άλλωστε οι δεσμεύσεις για έργα στα προεκλογικά φυλλάδια όλων των παρατάξεων).
– Ως  έργο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί για τη Δημοτική Αρχή η διαχείριση της καθημερινότητας, ούτε για τη Δημοτική Αντιπολίτευση οι άγονες διαφοροποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια.
– Ως «έργο» τελικά θα καταγραφεί –στη  κρίση και τη συνείδηση των συμπολιτών μας- το απτό σύνολο των επιμέρους δημιουργικών πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής και των δημιουργικών παρεμβάσεων της Δημοτικής Αντιπολίτευσης που στοχεύει στη συνολική ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ των κατοίκων της πόλης μας.  
Συνεπώς –ακόμα και σε εποχές που «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν»- :
– Πολύ περισσότερο πράσινο (με οργανωμένη εκστρατεία δεντροφυτευσης),
– Λιγότερα αυτοκίνητα στην πόλη (με στοχευμένες παρεμβάσεις περιορισμού της διαδημοτικής  κυκλοφορίας &  των βαρέων οχημάτων) και συνεπώς λιγότερη ρύπανση και λιγότερος θόρυβος.
– Μονοδρομήσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της αισθητικής.
– Αξιοποίηση των –από 10ετίες- δεσμευμένων χώρων και απόδοση τους στη χρήση των πολιτών.
– Ανακατασκευή κλειστών παιδικών χαρών και κατασκευή νέων.
– Αίσθημα ασφάλειας και σεβασμού του πολίτη καθώς και προστασία των ωρών κοινής ησυχίας,
που αποτελούν βασικά διακριτικά γνωρίσματα ζηλευτών Δήμων των Βορείων Προαστίων, μπορεί να αποτελέσουν πολύ ουσιώδεις και εύκολα επιτεύξιμους –ακόμα και σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς- στόχους για την αναβάθμιση μιας πόλης κατακερματισμένης από την Εθνική και την Αττική οδό & τεράστια περιβαλλοντολογικά προβλήματα, (Κέντρο Αποχέτευσης, Βιομηχανική ζώνη,  περιοχές εκτός σχεδίου, άναρχη δόμηση, κλπ),  όπως η Μεταμόρφωση.-

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΤΣΑΜΠΡΑΣ                      ΝΙΚΟΣ      ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ