Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή Μπαξεβανάκη προς Προέδρους Επιμελητηρίων για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Στην επιστολή του ο Υφυπουργός κάλεσε τα Επιμελητήρια να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις μέλη τους και να διοργανώσουν ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ώστε να στηρίξουν το θεσμό της μαθητείας προσφέροντας θέσεις στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2017-2018 και συμβάλλοντας, έτσι, στην προσπάθεια αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διασύνδεσής της με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

“Η εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της ΕΕΚ (Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Ο στόχος μας είναι να γίνουν τα ΕΠΑΛ επιλογή των μαθητών και των μαθητριών”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.

“Ο σχεδιασμός της Μαθητείας οργανώθηκε με βάση τη μάθηση στον χώρο εργασίας (work based learning) και υλοποιείται με τρόπο ώστε να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα επαγγελματικής αναζήτησης που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ