Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» : Άμεση ένταξη των έργων σε περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση και κατά προτεραιότητα ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως: «Ειδικά για τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουν υποστεί αυτές τις ζημιές, θα υπάρξει ταχύτατη και κατ’ εξαίρεση ένταξη των έργων που θέλουν για την ανάπτυξή τους, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, «ότι θα ‘‘πέσουν’’ κι άλλα χρήματα και ότι είναι τελείως στο “χέρι” των Δήμων. Απλώς, να μας πουν αυτό που πρέπει να γίνει και αυτό που θέλουν να κάνουν».

Επιπλέον, για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία σημείωσε: «Στους Δήμους έχουμε δώσει την εξής οδηγία: Να μην περιμένουν να ολοκληρωθεί η απογραφή που κάνουν για να αρχίσουν να πληρώνουν αλλά, καθώς έχει ξεκινήσει η απογραφή, να ξεκινήσει και η πληρωμή και να εξελίσσονται ταυτόχρονα. Ήταν πολύ αυστηρός και ο Πρωθυπουργός σε αυτό, αλλά και όλοι μας, πλέον, έχουμε αποκτήσει μία εμπειρία. Στην Εύβοια το τρέξαμε, παρότι ήταν Δεκαπενταύγουστος αρκετά γρήγορα, με αντίστοιχο ρυθμό. Και επομένως το ίδιο θα απαιτήσουμε να συμβεί και εδώ πέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ