Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πάσχα: Ποιοι ενδέχεται να ταξιδέψουν εκτός νομού

Δημοσιεύθηκε

στις

“Φουντώνουν” τα σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού φέτος το Πάσχα, με την κυβέρνηση να είναι πρόθυμη να επιτρέψει τους πολίτες να πάνε στα χωριά, τη στιγμή όμως που οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας με τη συζήτηση να εστιάζει σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και συγκεκριμένα, στο ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα πολυκαταστήματα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής, καθώς και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού.

Ποιοι ενδέχεται τα ταξιδέψουν το Πάσχα

Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από την πιθανότητα μετακίνησης εκτός νομούς για το Πάσχα, ωστόσο προϋπόθεση για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση είναι να υπάρξει πτώση ή και σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων, ενώ όπως αναφέρεται, ενδέχεται να αξιοποιηθεί και το εργαλείο των self test για μετακίνηση με μεγαλύτερη ασφάλεια τις ημέρες των εορτών.

Δείτε επίσης: Οι νέες «ημερομηνίες» – Πότε ανοίγουν εστίαση, φροντιστήρια, malls, παραλίες & χωριά

Οι πολίτες θα μπορούσαν να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση την οποία θα επιδεικνύουν -αν τους ζητηθεί, τις αρμόδιες αρχές.

Εκτός αυτού, εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, δεν αποκλείεται να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν ιαθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ