Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Για πρώτη φορά voucher και για τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων [Έγγραφο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο πρόγραμμα voucher για τη φιλοξενία νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που αφορά τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων θεσμοθετείται με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή και εφαρμόζεται από τη νέα σχολική χρονιά.

Για πρώτη φορά η κατανομή vouchers περιλαμβάνει και τους δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για εθνικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 15.000 παιδιά βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία θα οριστούν σε επερχόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση και εκτέλεσή του είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει οικονομικά τις μητέρες, τα άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των τέκνων και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δεν δύνανται να είναι δικαιούχοι του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος που αφορά τη φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Σε λίγες μέρες αναμένεται και η πρόσκληση για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας με voucher που «τρέχει» κάθε χρόνο και φέτος αναμένεται να είναι ύψους 279.000.000 και υπολογίζεται να επωφεληθούν από αυτό περίπου 150.000 παιδιά.

Δείτε εδώ τη σχετική ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ