Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ποιους κατεβάζει υποψηφίους η Ν.Δ. σε Αττική – Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης ετοιμάζονται να δώσουν νυν και υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. που κατεβαίνουν στην «αρένα» του Λεκανοπεδίου για να κερδίσουν μια έδρα στη Βουλή.

Η Πειραιώς θεωρεί  καθοριστικής σημασίας τη «μάχη της Αττικής», καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, είτε αυτές γίνουν το Μάιο, είτε τον Οκτώβριο.
Στο πλαίσιο αυτό, στις τρεις περιφέρειες της πάλαι ποτέ ενιαίας Β’ Αθηνών, την Α’ Αθήνας, τον Πειραιά και την Αττική, ρίχνει στη μάχη όλα τα «βαριά χαρτιά» που έχει στη διάθεσή της.
«Η αυτοδυναμία περνάει μέσα από το Λεκανοπέδιο», έλεγε στον «Χτύπο» έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος και εξηγούσε ότι η Ν.Δ. θα δώσει μάχη πόρτα -πόρτα για να πετύχει το στόχο της.
Η Πειραιώς εκπέμπει εδώ και καιρό το μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια είναι κατά 80% έτοιμα και οι όποιες προσθήκες θα γίνουν την τελευταία στιγμή, με στόχο να κάνουν τη διαφορά.
Το 2015, η Ν.Δ. εξέλεξε 12 βουλευτές στη Β’ Αθηνών, αλλά έδρα διεκδικούν τώρα οι 9, καθώς ο Ε. Μεϊμαράκης και η Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή και η Κ. Παπακώστα πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσκοπικά δεδομένα τώρα είναι διαφορετικά και στην περίπτωση κατά την οποία η Ν.Δ.:

  • είναι πρώτη, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, θα εκλέξει 7 βουλευτές στον Νότιο Τοµέα, 4 στον ∆υτικό και 7 στον Βόρειο.
  • είναι αυτοδύναμη αναμένεται να κερδίσει 9 βουλευτές στο Νότιο Τομέα, 5 στον Δυτικό και 8 στο Βόρειο Τομέα.

Ας δούμε πως διαμορφώνονται τα δεδομένα:

    • Βόρειος Τοµέας: Εδώ θα γίνει η μάχη των αντιπροέδρων, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατηδάκης θα συγκρουστούν για την πρωτιά. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Γιώργος Κουµουτσάκος και Νίκη Κεραµέως, καθώς επίσης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, η Ζωή Ράπτη, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωµανός και ο Γιάννης Παπαθανασίου.
    • Νότιος Τομέας: Από πλευράς βουλευτών στη μάχη ρίχνονται ο Νίκος Δένδιας, η Σοφία Βούλτεψη και η Άννα Καραµανλή. Μεταξύ άλλων υποψήφιοι θα είναι, ο δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, ο τέως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Γιάννης Καλλιάνος.
    • Δυτικός Τομέας: Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταλάβει τη μια έδρα, καθώς έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη περιφέρεια και από πλευράς βουλευτών ο Μάκης Γιακουμάτος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Την έκπληξη είναι πολύ πιθανό να κάνει ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Υποψήφιοι θα είναι επίσης και δύο γνωστοί δημοσιογράφοι, ο Αντ. Πανούτσος και ο Γ. Λοβέρδος.
    • Α. Αθηνών: Εάν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα βγάζει έξι βουλευτές και εάν έχει αυτοδυναμία επτά. Υποψήφιοι θα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαµάνης, ο Θεόδωρος Φορτσάκης που θα μετακομίσει από το Επικρατείας, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θάνος Πλεύρης, η Σοφία Νικολάου και ο καθηγητής ∆ιεθνούς ∆ικαίου Αγγελος Συρίγος.
    • Α’ Πειραιώς: Υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Από εκεί και πέρα πιθανές είναι οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Χριστόφορου Μπουτσικάκη, του πρώην πολιτευτή του Ποταµιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά. Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να κάνει την έκπληξη με τον πρόεδρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη. Από το χώρο της αυτοδιοίκησης προέρχονται ο Γιάννης Μελάς και η Σταυρούλα Αντωνάκου. Ακούγεται επίσης το όνομα του Γιώργου Λεούση από το μητρώο στελεχών, ενώ ίσως να γίνει έκπληξη με τη σταρ Νόνη Δούνια.
    • Β’ Πειραιώς: Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια το τοπίο θα αλλάξει άρδην καθώς αποχωρεί ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέγεται βουλευτής από το 1977. Υποψήφιοι στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μιχάλης Λιβανός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκο Χρουσαλάς και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος. Πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του δικηγόρου Ανδρέα Παλευρατζή, της δηµοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη, της Ελένης Κριτσιδήµα, καθώς και του Τάσου Μύτογλου, από το Μητρώο Στελεχών. Εάν υπάρξει έκπληξη, αυτή δεν αποκλείεται να είναι της Άντζελας Γκερέκου.
    • Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας. Νέο πρόσωπο θα είναι ο Βασίλης Οικονόμου που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2015. Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, θα είναι πιθανότατα υποψήφιος, ενώ ακούγονται ο Ανδρέας Τσώκος, ο Γιώργος Κώτσηρας, και η Ευρώπη Κοσµίδη. Από το Μητρώο Στελεχών υποψήφιος θα είναι ο φαρµακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και ο Πέτρος Πουλάκης από το χώρο της αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ