Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Το “Δίκτυο Πολιτών” παρουσίασε το κοινωνικό πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις


To πρόγραμμα για την κοινωνική πολιτική παρουσίασε σε εκδήλωση ο δημοτικός συνδυασμός “Διίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής”. Το πρόγραμμα περιέχει μια σειρά άμεσων μέτρων κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευάλωτων πολιτών και αναβάθμισης των παροχών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Τα μέτρα που θα εφαρμόσει το  «Δίκτυο Πολιτών» ως δημοτική αρχή για την μετατροπή του Ηρακλείου σε «Πόλη της Κοινωνικής Προστασίας και της Αλληλεγγύης» (όπως είναι ο τίτλος του προγράμματος) βασίζονται στην ανακατανομή των δαπανών του Δήμου, την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύων και δομών αλληλεγγύης και στην εμπέδωση πρακτικών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Συνοπτικά όπως τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου « ο  Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και εάν είναι η ερώτηση». Γι αυτό δήλωσε «για την εξασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη τροφή, την στέγη, την παιδεία προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο αυτο-οργάνωσης της κοινωνίας. Προτείνουμε το Ηράκλειο της αλληλεγγύης. Αλλά προϋπόθεση για να πετύχουμε, είναι η ενεργοποίηση  του καθενός και όλων μαζί. Για να πάψει ο Δήμος να είναι αποξενωμένο  μέσο εξουσίας. Λέμε όχι», κατέληξε «στην εσωστρέφεια, τον ατομισμό και στην απομόνωση και ναι στη συλλογικότητα, την εξωστρέφεια και την αλληλεγγύη. Ναι στην οικοδόμηση της κοινής μας κατοικίας  που είναι η πόλη μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ