Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Τέλος (;) στα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις


Τα σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ για την κοινή κάθοδο υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου απέρριψε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε συνάντηση με 40 νέους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Εξάλλου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την αντίθεση του κόμματός του στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο των εν λόγω εκλογών: «Διαφωνήσαμε με τις αλλαγές στον Εκλογικό Νόμο, γιατί, επί της ουσίας, όπως τις προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ακυρώνει τις Δημοτικές Παρατάξεις και ενδυναμώνει τις προσωπικές στρατηγικές, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε σύμβολα ενότητας και σχέδιο» είπε και συμπλήρωσε: «Συνεπώς, εμείς σήμερα, πρέπει να ενισχύσουμε τις συλλογικότητες και τον προγραμματικό λόγο.  Οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται “σωτήρες” αλλά προγραμματικές συλλογικότητες.
Επίσης, απελευθερώνουμε και ελπίζω να το κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα, τον θεσμό από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, περί χρίσματος, και ενθαρρύνουμε προτάσεις προγραμματικές, στη βάση της ανανέωσης και της προοδευτικής αντίληψης διακυβέρνησης των Δήμων από την κοινωνία των πολιτών».
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε του Συμβούλους της Αυτοδιοίκησης να δώσουν τη “μάχη” για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, ζητώντας τους να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη «σημαντική» προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Διότι αν αναδείξουμε ένα νέο ανθρώπινο προσωπικό, με μια άλλη κουλτούρα, με μια άλλη αντίληψη, θα βοηθήσουμε και τον θεσμό και τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ανανεώνοντας το πολιτικό προσωπικό» επισήμανε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ