Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Η αξιοποίηση των πολλών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κτιριακών συγκροτημάτων της Αττικής, όπως πρώην βιομηχανικοί και βιοτεχνικοί χώροι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά.
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «180 μοίρες- Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά στην φορολόγηση των ακινήτων και άλλα θέματα που αφορούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε τρόπους για την αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κτιριακών συγκροτημάτων σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, καθώς και στις δυνατότητες χρηματοδότησης από σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εγκαταλελειμμένες βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτιριακά συγκροτήματα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης, κτίρια στην περιοχή του Ελαιώνα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους επιστημονικής έρευνας, φιλοξενώντας ομάδες επιστημόνων, χώροι έξω από το κέντρο μπορούν βάσει ενός ολοκληρωμένου προγράμματος να αναβαθμιστούν και να φιλοξενούν φοιτητές.
Επίσης, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και καλλωπισμού των προσόψεων σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο αλλά και σε τουριστικές περιοχές, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Περιφέρειας.
Τέλος ο κος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε την περιοχή της Πλάκας, όπου  συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους καταστηματαρχών, πωλητών, τουριστικών επιχειρήσεων, παλαιοπωλών. Αντικείμενο ήταν η συνολική αναβάθμιση της περιοχής και ο συντονισμός δράσεων που χρειάζονται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ