Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

«Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για τη ζωή μας»

Δημοσιεύθηκε

στις


O Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Αθήνας με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και τη Ρένα Δούρου, κ. Πέτρος Μπαστέας υπογράφει το ακόλουθο άρθρο σχετικά με τις εκλογές:
«Σε αυτές τις εκλογές  για το Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή, το δίλημμα για όλους μας είναι ένα. Θα συνεχιστεί η πολιτική που καταστρέφει τη χώρα και τους ανθρώπους της ή θα πούμε «Φτάνει, πια» υπάρχει η λύση της κοινωνικής σωτηρίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Οι εκλογές αυτές είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, την απάνθρωπη λιτότητα, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Για την Περιφέρεια της Αττικής, που συγκεντρώνει το 38% του πληθυσμού της χώρας ήλθε πλέον η ώρα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η «Δύναμη Ζωής» αγωνίζεται για την ανατροπή του συστήματος που εκφράζει αυθεντικά το παρελθόν. Του ΠΑΣΟΚ. Με τη στήριξη της ΝΔ. Και είναι τόση η επιθυμία του κ. Σαμαρά να μην χάσει την Αττική, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, στο βωμό του ΠΑΣΟΚ. Για να διατηρήσει ζωντανό το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης είναι γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και των χειρότερων πρακτικών του. Εκφράζει την αντίληψη «έταξα, δεν υλοποίησα». «Βόλεψα, δεν διοίκησα». «Διαχειρίστηκα, δεν διεκδίκησα». «Ταυτίστηκα με την κεντρική εξουσία, δεν συγκρούστηκα». Το μόνο πραγματικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι ότι σιωπούσε όταν η μνημονιακή κυβέρνηση μείωνε κατά 67% τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αύξανε προκλητικά κατά 60% τα διόδια, απέφευγε να τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, της ΕΥΔΑΠ.

Η «Δύναμη Ζωής» είναι έτοιμη και αποφασισμένη. Να κάνουμε μια νέα αρχή, βάζοντας τέλος στη διοίκηση του απερχόμενου περιφερειάρχη. Τέλος στο φαύλο, διεφθαρμένο, πελατειακό του σύστημα. Το σύστημα της εξουσίας των ημετέρων,  της διάκρισης των δήμων, της αδιαφάνειας, του παραγοντισμού, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος σε έργα βιτρίνας, το σύστημα του χθες.

Έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την πολιτική βούληση, να κάνουμε την Αττική να αλλάξει ρότα. Να αποκτήσει νέα νοοτροπία. Να αφήσει πίσω της τον μνημονιακό χειμώνα. Τις πολιτικές λιτότητας. Να αγκαλιάσει τους κοινωνικά αδύναμους. Να γίνει ασπίδα για τους άπορους, τους άστεγους, τους άνεργους. Να γίνει έπαλξη αλληλεγγύης και ελπίδας για όλους τους δημότες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ